Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Τι θα γίνει τελικά με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ;

20 μέρες πριν τις εκλογές, στις 15.09.2009, ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στις 6.8.2009 δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. με προθεσμία για την αποστολή των βιογραφικών μέχρι τις 10 Αυγούστου 2009 διάστημα στο οποίο μεσολαβεί και Σαββατοκύριακο.
Η ΑΓΡΟΓΗ είναι ο φορέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει επιλεγεί για την δημιουργία του Αγροτικού Κτηματολογίου. Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται ο αριθμός των προσλαμβανόμενων, οι ειδικότητες δε που έχουν συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο του έργου που πρόκειται να εκτελέστεί. (Περιβαλλοντολόγοι και οι Μηχανικοί Δομικών έργων για παράδειγμα).
Είναι προφανές ότι οι προσλήψεις αλλά και ο τρόπος που αυτές δημοσιοποιήθηκαν έχουν να κάνουν με τις εκλογές και την δημιουργία πελατειακών σχέσεων με τους προσλαμβανομένους.
Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των προσλαμβανομένων κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες από τους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας και εκτός από το γεγονός ότι γίνονται χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης και αξιοκρατίας εξυπηρετούν την προεκλογική εκστρατεία του Κου ΥΠΑΑΤ.
Είναι δε δηλωτικό της απαράδεκτης μεθόδευσης το γεγονός ότι έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών του κάμπου της Θεσσαλίας έπειτα από την πρόσληψη των συζύγων γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών με αδιαφανείς διαδικασίες. Επίσης από τους συνδικαλιστικούς φορείς του ΥπΑΑΤ καταγγέλλεται ότι προσλαμβάνονται παιδιά πολιτευτών της Ν.Δ.
Αυτά προφανώς ευαγγελίζεται η δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας για αξιοκρατία, διαφάνεια και ισοπολιτεία.

Θα βγούν τώρα στο φως καταστάσεις με τα ονόματα αυτών που προσλήφθηκαν αναξιοκρατικά στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Θα αποκατασταθεί η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η ισοπολιτεία;